1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpiteed lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust;
5) kasutab kunstialaseid teadmisi ja kogemusi oma elukvaliteedi tõstmiseks ja isiksuse arendamiseks.
Nõudmised kursuste alustamiseks: Avaldus, isikut tõendav dokument
Hindamine ja kooli lõpetamise tingimused, väljastavad dokumentid
Hindamismeetod – teooria suuline test.
Testi edukaks sooritamiseks on vaja 75% õigeid vastuseid.
Praktika – praktikapäeviku täitmine ja suuline vestlus.
Pagari kursused praktika loetakse läbituks, kui saadakse positiivne hinnang.
Kui õpilane on osalenud vähemalt 70% kontakttundides, sooritab testi teoorias ja praktikas vähemalt 75%, siis antakse välja tunnistus.
Kui õppija ei ole saavutanud õppekava tingimusi, siis antakse välja tõend. Tõend antakse välja vastavalt tundide osalemisel.
Antakse välja 2 tunnistust: Toiduhügieen + Pagar-kondiiter