Õppija:
valmistab ja serveerib toitu, arvestades klientide vajadusi, ootusi ja soove, lähtuvalt suurköögi või restoraniköögi töö eripärast;
teenindab toitlustusettevõttes, järgib kliendikeskse teeninduse põhimõtteid ning suurköögi või restoranitöö eripära;
järgib tööohutus-, keskkonnaohutus- ja hügieeninõudeid;
väärtustab erinevate toidukultuuride mitmekesisust;
töötab iseseisvalt, tulemuslikult, ohutult ja ressursisäästlikult suurköögis või restoranis, lähtudes kokatöö eetikast;
korraldab enda tööd ratsionaalselt, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonnatööd suurköögis või restoranis;
väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpiteed, lähtuvalt majutus- ja toitlustusvaldkonna arengust
Nõudmised kursuste alustamiseks: Avaldus, isikut tõendav dokument
Hindamine ja kooli lõpetamise tingimused, väljastavad dokumentid
Hindamismeetod – teooria suuline test.
Testi edukaks sooritamiseks on vaja 75% õigeid vastuseid.
Praktika – praktikapäeviku täitmine ja suuline vestlus.
Koka koolitus praktika loetakse läbituks, kui saadakse positiivne hinnang.
Kui õpilane on osalenud vähemalt 70% kontakttundides, sooritab testi teoorias ja praktikas vähemalt 75%, siis antakse välja tunnistus.
Kui õppija ei ole saavutanud õppekava tingimusi, siis antakse välja tõend. Tõend antakse välja vastavalt tundide osalemisel.
Antakse välja 2 tunnistust: Toiduhügieen + Kokk